Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Το Πόκερ και η Πόκα

Τα τελευταία πέντε χρόνια το πόκερ έχει γνωρίσει τεράστια δημοτικότητα στην Ελλάδα, με τους περισσότερους παίκτες να το γνωρίζουν πλέον σε νεαρά ηλικία, συνήθως στην περίοδο της εφηβείας τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι νέοι φίλοι του αθλήματος είναι ότι το πόκερ είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και έχει μάλιστα την δικιά του ελληνική παραλλαγή, την πόκα!

Η πόκα έχει και αυτή με την σειρά της πολλές παραλλαγές, οι πιο γνωστές εκ των οποίων είναι το λαγουδάκι, ο σταυρός, ο καθρέφτης, ο κούκος, το ασανσέρ,οι κοτούλες, το μπόμπα-χαρακίρι και άλλες πολλές. Δεν είναι γνωστή η προέλευση του ονόματος της πόκας αλλά εικάζεται ότι πήρε το όνομά της από το γνωστό σε όλους μας πόκερ σε μια προσπάθεια των Ελλήνων να το προφέρουν με την βαριά αμερικάνικη προφορά του νότου.

Η πόκα έχει κάποιες διαφορές από το κλασσικό πόκερ αλλά ένας παίκτης που παίζει πόκερ δεν θα δυσκολευτεί να παίξει πόκα καθώς τα παιχνίδια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Για παράδειγμα η παραλλαγή Texas Hold 'em του πόκερ αντιστοιχεί στο λαγουδάκι της πόκας., η μόνη διαφορά είναι ότι ο παίκτης κρατάει τρία φύλλα στο χέρι του κρυφά αντί για δύο. Όπως μπορείτε να καταλάβετε η πόκα και το πόκερ είναι ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι, προς απογοήτευση όμως των fan της πόκας κανένα καζίνο δεν σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις οποιαδήποτε παραλλαγή της πόκας ενώ υποστηρίζουν όλες τις γνωστές παραλλαγές του πόκερ. Στο ίντερνετ τα πράγματα είναι ίδια, κανένα πόκερ site δεν υποστηρίζει την πόκα οπότε για παίξεις πόκα θα πρέπει να καταφύγεις στο κοντινότερο καφενείο ή να κανονίσεις καμιά συνάντηση με φίλους που ξέρουν να παίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου